Het initiatief

 

Wie doet wat?

Onze Markt valt en staat met de community van consumenten en de partners (verwerker, supermarkt & boer).

 

De community bepaalt via interactieve vragenlijsten democratisch de eisen voor de producten van Onze Markt.

 

De partners produceren vervolgens het product volgens deze eisen.

 

Het team van Onze Markt zorgt dat dit proces soepel verloopt, controleert de partners en onderhoudt goed contact met de community zodat alles transparant verloopt.

Community

Partners

Hoe het werkt met iedereen.png

Het Team

 

De 3 principes

Transparantie

 

Het is soms best lastig een goede keuze te maken in de supermarkt. Het is vaak onduidelijk waar producten vandaan komen, hoe ze geproduceerd worden en hoe de prijs tot stand is gekomen. Onze Markt laat daarom de consument zelf zijn producten maken! 

Eerlijke prijs.png

Eerlijke prijs

 

Veel boeren krijgen maar een heel kleine prijs voor de producten die ze produceren. Hierdoor zijn veel boeren gedwongen tot manieren van produceren die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. Onze Markt staat voor een eerlijke vergoeding aan de boer. Samen zorgen wij ervoor dat zij kunnen innoveren en met de tijd mee kunnen gaan.

samen.png

Respect

 

Wij geloven in een voedselsysteem waarin respect voor mens, dier en milieu centraal staat. Dit komt niet alleen terug in de producten die Onze Markt maakt, maar in de gehele organisatie. Onze Markt laat iedereen in zijn/haar waarde en rol. Iedereen is welkom bij Onze Markt. Iedereen is een maker.

 

Internationale beweging

Het concept is in het leven geroepen door activist Nicolas Chabannes in Frankrijk onder de naam ‘C’est qui, le patron?!’. Na het eerste product (melk) gelanceerd te hebben werd het een daverend succes.

 

C’est qui, le patron?! is momenteel het twee na grootste melkmerk van Frankrijk, produceert ondertussen meer dan 30 andere (non-zuivel) producten en is uitgebreid naar 8 andere landen. Dit succes brengen wij naar Nederland. Doe jij mee?

Andere landen die mee doen: België, Duitsland, Italië, Engeland, Spanje, Griekenland, VS, Marokko & Frankrijk.